Bezpieczeństwo wylane z kąpielą - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2013)
4 lipca ukazał się projekt rozporządzenia ministra zdrowia w sprawie świadczeń gwarantowanych z zakresu ambulatoryjnej opieki specjalistycznej. Stanowi on swoiste preludium do zmian, jakie od dawna zapowiada płatnik, polegających głównie na przeniesieniu do finansowania w ramach opieki otwartej części procedur i zabiegów wykonywanych dotychczas w lecznictwie szpitalnym.