Nowa perspektywa - Holly, Romuald (Menedżer Zdrowia, 2013)
Włączając się do debaty na temat dodatkowych ubezpieczeń zdrowotnych (DUZ), musimy przede wszystkim uwolnić się od bezzasadnych poglądów na ich temat. Poglądy te są upowszechniane w naszym kraju już od tylu lat, że obecnie przywołuje się je jako „oczywiste prawdy”, mimo że wiele z nich faktycznie ma nadal jedynie status hipostaz, mitów, życzeniowych postulatów lobbystów lub – co najwyżej – hipotetycznych domniemań.