Leki pod specjalnym nadzorem - Łojko, Natalia; Rutkowska, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2013)
Leki biologiczne są z samej swej natury odmienne niż leki chemiczne – poszczególne serie tych produktów mogą się różnić od siebie, a wszelkie zmiany w materiałach wyjściowych i metodzie wytwarzania wpływają na cechy produktu, w tym na jego bezpieczeństwo.