Limit – wróg szpitala i pacjenta - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Ważne jest nie tylko zarządzanie szpitalem, lecz także otoczenie, w jakim ten proces zachodzi – to wnioski z II Kongresu Praktyków Zarządzania w Ochronie Zdrowia Medmetriq 2013, który odbył się w Gdańsku-Jelitkowie z inicjatywy sopockiej firmy Prometriq Akademia Zarządzania.