Diagnoza na telefon - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Telemedycyna rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie. W przypadku niektórych jej gałęzi, na przykład telekardiologii, nie tylko nie odbiegamy od innych krajów europejskich, ale nawet je przewyższamy.