Powrót do korzeni - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2013)
„Pacjent ma prawo wyboru miejsca leczenia, a publiczny płatnik zwraca koszty tego leczenia w kwocie, którą ustalił dla danego świadczenia. Innymi słowy: jest wolna konkurencja między świadczeniodawcami, a pieniądze idą za pacjentem ”. Czego dotyczy powyższy opis?