Serce raka - Cwikła, Jarosław B. (Menedżer Zdrowia, 2013)
Choć ma niezwykłą zdolność do pełnej regeneracji, jest jednym z narządów, w których najczęściej dochodzi do rozwinięcia się procesów nowotworowych zarówno pierwotnych, jak i przerzutowych. Ponad 40 proc. wszystkich chorych onkologicznych ma przerzuty właśnie do wątroby.