Ból można uśmierzyć - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Gdyby przeanalizować definicję sformułowaną przez ONZ, okaże się, że polscy pacjenci są torturowani. Bo – jak uznaje ONZ – cierpienie może być traktowane jak tortury. Tymczasem polscy pacjenci bardzo często cierpią z powodu nieskutecznego leczenia bólu. Dlaczego tak się dzieje i jak to zmienić?