Nowoczesny sposób na diagnozę - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Już za niecały rok w polskiej służbie zdrowia znikną papierowe dokumenty. Przynajmniej takie jest założenie Ministerstwa Zdrowia. Placówki medyczne przygotowują się do tej zmiany, wprowadzając systemy informatyczne, których integralną częścią są nowoczesne komputerowe stacje opisowe.