Zmarnowane lata - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Co można napisać, chcąc podsumować rok 2013 w szeroko pojętej opiece zdrowotnej? Nie brakowało dramatycznych wydarzeń – szczególnie dla pacjentów. Można przypomnieć dramat Dominiki spod Skierniewic czy nowo narodzonej córeczki Bartłomieja Bonka, medalisty olimpijskiego. Ale te zdarzenia, choć będące traumą dla rodzin, to tylko światło odbite całego naszego źle zorganizowanego, niespójnego, niedofinansowanego systemu opieki zdrowotnej.