Jesteśmy dumni z osiągnięć badawczych w Polsce Rozmowa z Bartoszem Bednarzem, prezesem AstraZeneca Pharma Poland - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2013)
Czynnikiem, który zaważył na tym, że AstraZeneca podjęła decyzję o utworzeniu centrum w Polsce, była grupa liderów, ekspertów i ludzi z pasją w dziedzinie badań klinicznych, którzy rozpoczęli swoje kariery w Polsce, a dzisiaj mają wpływ na globalną działalność naukowo-badawczą – mówi Bartosz Bednarz.