Grzechy zaniechania - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2013)
W tej przygnębiającej sytuacji, w jakiej znalazł się system ochrony zdrowia, warto zwrócić uwagę na to, co można zrobić dla poprawienia stanu zdrowia Polaków trochę obok głównego nurtu Narodowego Funduszu Zdrowia, kontraktowania, limitów itp. Mam na myśli ciągle niedoceniane zadanie państwa, jakim jest odpowiedzialność za zdrowie publiczne.