Cegła z muru - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2013)
Za najważniejsze wydarzenie w polskiej służbie zdrowia w roku 2013 uważam wystąpienie premiera w czasie posiedzenia Rady Krajowej jego partii. Polecił on wówczas ministrowi zdrowia podjęcie natychmiastowych działań mających na celu istotne zmniejszenie kolejek do lekarza i do leczenia w ogóle.