Lobbysta pacjentówRozmowa z prof. Leszkiem Czupryniakiem, prezesem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, zwycięzcą w kategorii Lider Roku 2013 w Ochronie Zdrowia – Zdrowie Publiczne - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Oczywiście, że jestem lobbystą – lobbystą interesu pacjentów. Nie może być tak, że interes wytwórcy, choćby krajowego i szanowanego, jest ważniejszy od interesów pacjentów. Ktoś musiał stanąć w ich obronie. Dodam, że podobnie byśmy protestowali, gdyby preferowany przez władze był jeden podmiot zagraniczny – mówi Leszek Czupryniak.