Kropla drąży skałę Rozmowa z Margit Kossobudzką, dziennikarką „Gazety Wyborczej”, zwyciężczynią w kategorii Lider Roku 2013 w Ochronie Zdrowia – Media –Dziennikarstwo Informacyjne i Edukacyjno-Społeczne - Koton-Czarnecka, Marta (Menedżer Zdrowia, 2013)
Wraz ze wzrostem wiedzy medycznej w społeczeństwie wzrasta też chaos informacyjny. Wynika to z faktu, że ludzie odwracają się od lekarzy jako osób, do których kiedyś zwracano się po poradę. Teraz, jeśli coś nam dolega, szukamy rozwiązania w internecie. Takie szperanie w sieci kończy się często tym, że wynajdujemy sobie choroby, których nie mamy, a potem się sami leczymy. Na szczęście, rośnie też świadomość znaczenia profilaktyki zdrowotnej – mówi Margit Kossobudzka.