Polscy ratownicy na Majdanie - Guła, Przemysław (Menedżer Zdrowia, 2014)
Jednego dnia Ukraina poniosła straty większe niż Polska przez 12 lat udziału w wojnach w Iraku i Afganistanie. Służby Majdanu i ukraińska służba zdrowia poradziły sobie znakomicie z trudnym wyzwaniem. Problemem okazała się jednak „faza działań późnych”, czyli leczenie wysokospecjalistyczne.