Wszystkie grzechy zaniechania - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Coraz szybsze tempo starzenia się społeczeństwa i tym samym zwiększające się potrzeby zdrowotne ludności oraz równie dynamiczny wzrost kosztów nowych technologii medycznych sprawiają, że utrzymanie status quo w zakresie funkcjonowania i organizacji szpitali, tak bardzo sprzyjającego marnotrawstwu ograniczonych funduszy, będzie po prostu niemożliwe.