Godzina próby - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2014)
Rok 2014 to data graniczna dla informatyzacji w ochronie zdrowia: termin zakończenia prac nad wielkim projektem publicznym realizowanym przez Centrum Systemów Informacyjnych Ochrony Zdrowia (CSIOZ) i finansowanym w znacznym stopniu z pieniędzy unijnych – „Elektroniczna Platforma Gromadzenia, Analizy i Udostępniania zasobów cyfrowych o Zdarzeniach Medycznych”.