„Nie” dla medycyny patriarchalnej - Gębska, Kamilla; Maciejowski, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2014)
Czy polski pacjent ma szansę stać się pacjentem europejskim? Odpowiedź na to pytanie może być pozytywna – stwierdzili uczestnicy konferencji otwierającej cykl debat eksperckich Pacjent Polski – Pacjent Europejski, która poprzedziła wielką galę XIV edycji konkursu Sukces Roku w Ochronie Zdrowia – Liderzy Medycyny.