Trzeba słuchać praktyków, by wprowadzać dobre reformy w kardiologiirozmowa z prof. UJ, dr. hab. med. Dariuszem Dudkiem, kierownikiem Kliniki Kardiologii Interwencyjnej Instytutu Kardiologii Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2014)
Często piszemy pisma informujące o tym, że wchodzą nowe preparaty, które są potrzebne do leczenia pacjentów, ale niestety zwrotnych informacji z resortu zdrowia nie otrzymujemy. Ważne jest, by powstała grupa doradcza składająca się z przedstawicieli pacjentów, środowiska kardiologicznego, ministerstwa i NFZ, by rozpoczęły się tak ważne i potrzebne czterostronne rozmowy – mówi prof. Dariusz Dudek.