Zniewolenie? Propozycja warta rozważenia - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2014)
Wolność i zniewolenie są pojęciami przeciwstawnymi. Trudno zatem wyobrazić sobie, że np. zwolennicy zniewolenia będą popierać wolność lub na odwrót. Rzeczywistość okazuje się jednak nie tak jednoznaczna.