Kogo najmocniej toczy rak - Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2014)
Mimo że w porównaniach międzynarodowych, obejmujących wskaźniki na poziomie całych krajów, istnieją dowody na związek między nakładami a przeżyciami, w obecnej analizie sytuacji na poziomie województw nie udało się wykazać takiego związku.