Czarna dziura - Guła, Przemysław (Menedżer Zdrowia, 2014)
W sporej części kraju mamy do czynienia z formą przerzucania niechcianego pacjenta pomiędzy POZ a NPL. Gdy chodzi o sprawy związane z tzw. przypadkami nagłymi, doszliśmy do perfekcji w identyfikowaniu problemów, a nie ich rozwiązywaniu.