Ugoda zamiast wyroku - Wysocki, Michał Ryszard (Menedżer Zdrowia, 2014)
Wielu sądowych postępowań medycznych można by uniknąć, gdyby nie zawiodła komunikacja na linii lekarz – pacjent i gdyby nie to, że brak było jakichkolwiek prób pozaprocesowego porozumienia. W wielu wypadkach strony po prostu nie wpadły na to, że sprawy można rozwiązać na drodze mediacji.