Już nie spirala, ale korkociąg długów - Marklowska-Dzierżak, Mariola (Menedżer Zdrowia, 2014)
Łódzki Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego w Lublinie, zależne od ministra zdrowia instytuty – to te placówki wciągają polską ochronę zdrowia już nie w spiralę, ale w korkociąg długów – wynika z ustaleń „Menedżera Zdrowia”.