Kluczem jest współpraca - Modro, Michał (Menedżer Zdrowia, 2014)
Trzeba zerwać z tradycyjnym ujmowaniem pozycji prawnej osoby zarządzającej podmiotem leczniczym, która w dzisiejszych czasach zostaje bardzo często sprowadzona głównie do odpowiedzialności za budżet podmiotu leczniczego.