Marchewka na kiju - Kurowska, Aleksandra (Menedżer Zdrowia, 2014)
Komisja Europejska ma dość chaosu w szpitalnych inwestycjach w Polsce. Oczekuje od samorządów współpracy, a od rządu koordynacji wydatków. Nie może być tak, że każdy sobie rzepkę skrobie, a sąsiadujące ze sobą szpitale np. kupują ten sam bardzo drogi sprzęt, który potem jest w niewielkim zakresie wykorzystywany.