Żelazne wilki - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Z pojęciem prywatyzacji w naszym systemie opieki zdrowotnej jest jak z bajką o żelaznym wilku, doprawioną odrobiną horroru. Politycy zarówno z lewa, jak i z prawa przedstawiają ją w kontekście odebrania społeczeństwu prawa do równości w dostępie do usług zdrowotnych. Wystarczy tylko przypomnieć słynne spoty wyborcze PiS przedstawiające sytuację odmowy wysłania do nieubezpieczonego chorego karetki pogotowia.