Wyższa szkoła jazdy - Murkowski, Maciej; Słabiak, Artur (Menedżer Zdrowia, 2014)
O nowoczesności szpitala decyduje wykorzystywanie sprawdzonych i naukowo uzasadnionych metod leczenia, odpowiednie wyposażenie, wysoko wykwalifikowany personel i racjonalna organizacja przestrzenna. Czy w Polsce właściwie budujemy i urządzamy szpitale?