Wspólnymi siłami - Rozdeiczer, Łukasz; Turek, Mariusz; Warzecha, Aleksandra (Menedżer Zdrowia, 2014)
Pierwsze grupy zakupowe dla szpitali w Polsce już powstają i udowadniają, że wspólne zakupy można z sukcesem przeprowadzić nawet w specjalistycznych kategoriach, przy ograniczonym rynku dostawców i konieczności stosowania (w szpitalach publicznych stanowiących znakomitą większość rynku) zapisów ustawy o zamówieniach publicznych.