Siedmiomilowe opóźnienie - Łanda, Krzysztof; Skóra, Karolina (Menedżer Zdrowia, 2014)
Polacy coraz częściej uciekają od szczepień. Nie tylko przeciwko grypie, lecz także standardowych. Wzrost dostępności szczepień pozastandardowych, nieobjętych refundacją z funduszy publicznych, przyczyniłby się do zwiększenia stopnia wyszczepialności na choroby nieobjęte obowiązkiem szczepień.