Platformy oszczędności - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2014)
Każdego roku nawet ćwierć miliarda złotych może być wyrzucane przez polską służbę zdrowia w błoto na zbyt drogie procedury serwisowania sprzętu. W skrajnych wypadkach ich wycena jest bowiem zawyżona nawet pięciokrotnie! Wszystko przez stosowane przez producentów sprzętu tzw. zamknięte platformy serwisowe.