Plan walki ze starością - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2014)
Wyzwania, przed jakimi stoi medycyna, powodują, że polski publiczny płatnik kieruje fundusze na poszczególne grupy świadczeń medycznych. Tak rozwinęła się kardiologia, zwłaszcza interwencyjna, a od przyszłego roku wszystkie pieniądze z NFZ mają być zgrupowane i przekazane na onkologię. Tymczasem rośnie kolejna grupa odbiorców świadczeń, która powinna być w sposób celowany zabezpieczona, tj. osoby w podeszłym wieku.