Zima wasza, wiosna też wasza - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2014)
Prawie od pół roku Polacy spekulują na temat zapowiadanych przez przedstawicieli rządu zmian w rozregulowanym systemie ochrony zdrowia. Zmian mających doprowadzić do likwidacji przerażającej zmory wielomiesięcznego, a czasem wieloletniego oczekiwania chorych na badania, konsultacje i leczenie. Rządzący próbują okiełznać ten problem numer jeden ochrony zdrowia, jakby nie dostrzegając, że główną jego przyczyną są limity kontraktowe Narodowego Funduszu Zdrowia, który nie ma pieniędzy na to, by obsłużyć wszystkich potrzebujących.