Arłukowicz chce dokończyć reformę Łapińskiego - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Nigdy lub prawie nigdy nie dochodzi do powtarzania się zjawisk. Wisława Szymborska pisała, że nic dwa razy się nie zdarza. Karol Marks użył wręcz określenia, że historia jest dramatem, ale powtarza się jako farsa. Powinni o tym pamiętać przedstawiciele Ministerstwa Zdrowia, którzy właśnie fundują nam korektę reformy wzorowaną na pomysłach Mariusza Łapińskiego z lat 2001–2003.