Nowy unijny początek - Szelągowski, Tomasz (Menedżer Zdrowia, 2014)
Wybory do Parlamentu Europejskiego zdominowały na pewien czas tok zdarzeń w Brukseli. Teraz możemy obserwować kalendarz dalszych działań. Od zakończenia wyborów potrzeba jeszcze kilku miesięcy na proces negocjacyjny, który wyłoni kandydatów na poszczególne stanowiska. Sprawy personalne będą miały ogromne znaczenie dla polityki zdrowotnej Unii Europejskiej.