Rak – choroba przewlekła - Kozierkiewicz, Andrzej; Gilewski, Dariusz (Menedżer Zdrowia, 2014)
Tylko jedną dziesiątą pacjentów korzystających ze świadczeń z powodu raka piersi stanowią osoby w aktywnej fazie leczenia. Pozostali to chorzy stosujący leczenie uzupełniające oraz poddający się okresowym kontrolom.