Choroby bagatelizowane - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
O traktowaniu AMD i DME po macoszemu, dlaczego tak jest i czy 100 mln zł rozwiąże problem mówi prof. Andrzej Stankiewicz, prezes Stowarzyszenia AMD, konsultant kliniki okulistycznej WIM w Warszawie, kierownik kliniki okulistycznej Szpitala MAVIT w Katowicach.