Krótka kołdra - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Nowela ustaw dotycząca pakietu onkologicznego w ekspresowym tempie weszła w życie. Trudno się zatem dziwić posłom, którzy przyjęli bez ceregieli, że nie trzeba na pakiet żadnych istotnych pieniędzy, i równie bezkrytycznie przyjęli plan finansowy NFZ na 2015 r. Plan, w którym pieniędzy na sfinansowanie pakietu po prostu nie ma.