Nadrozpoznania - Łuczak, Jacek R. (Menedżer Zdrowia, 2014)
Czy można we współczesnej Europie wykonywać zbędne badania i przeprowadzać niepotrzebne operacje, narażając ludzi na powikłania i objawy uboczne? Czy możliwe jest takie manipulowanie wskazaniami, by pacjent otrzymał niekonieczne badanie lub zabieg, a szpital lub lekarz osiągnęli nienależne korzyści? Oczywiście!