Comarch e-Zdrowie - Wróblewska, Maria (Menedżer Zdrowia, 2014)
Zarządzanie szpitalem to kierowanie rozbudowaną organizacją o złożonych procesach, w których centrum znajduje się pacjent i jego zdrowie. W środowisku, gdzie współistnieją zjawiska biznesowe i medyczne, system informatyczny wspomagający pracę szpitala musi być przede wszystkim kompleksowy – zaspokajać szerokie i specjalistyczne potrzeby placówek służby zdrowia.