Ministerstwo Zdrowia zauważyło chorych na POChPRozmowa z Piotrem Dąbrowieckim - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
O przełomie w leczeniu przewlekłej obturacyjnej choroby płuc w związku z wprowadzeniem refundacji nowego leku oraz o konieczności wykonywania badań spirometrycznych mówi dr Piotr Dąbrowiecki, przewodniczący Polskiej Federacji Stowarzyszeń Chorych na Astmę, Alergię i POChP.