XI International Symposium on Forensic Sciences, 25-27.09.2013, Bratislava (Archiwum Medycyny Sądowej i Kryminologii/Archives of Forensic Medicine and Criminology, 2013)
11.Międzynarodowe Sympozjum Kryminalistyczne odbyło się w dniach 25 do 27 września 2013 roku po raz kolejny w stolicy Republiki Słowackiej – Bratysławie. Wzięło w nim udział ponad 80-ciu delegatów z 18 krajów świata – w tym 16 europejskich, a także z Indii oraz Nowej Zelandii – a także przedstawicieli Interpolu oraz Europolu. Delegaci obecni na Sympozjum reprezentowali zarówno ośrodki akademickie, instytuty badawcze, laboratoria kryminalistyczne oraz organy ścigania. W Sympozjum wzięła udział grupa delegatów z Polski reprezentujących Centralne Laboratorium Kryminalistyczne Policji – Instytut Badawczy, Instytut Ekspertyz Sądowych, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie,Uniwersytet Medyczny w Białymstoku oraz Polskie Towarzystwo Kryminalistyczne.