Kwadratura koła - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2014)
Zgodnie z prawem za przetwarzanie i przechowywanie dokumentacji medycznej odpowiedzialny jest podmiot prowadzący działalność leczniczą. Ale prawo do posiadania własnej dokumentacji medycznej ma również pacjent. To rodzi niekończące się spory prawne i finansowe.