Paradoks eboli - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Nawet z takiego nieszczęścia jak epidemia eboli może, paradoksalnie, wynikać korzyść. A to dlatego, że po raz kolejny w mocny sposób zwrócono uwagę całego świata na konieczność rygorystycznego przestrzegania zasad higieny – mówili uczestnicy konferencji zorganizowanej z okazji Światowego Dnia Mycia Rąk.