Dodawanie przez odejmowanie - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2014)
Dobre wykorzystanie lekarzy, ich wiedzy, umiejętności i doświadczenia powinno być priorytetem dla osób zarządzających publiczną służbą zdrowia. Tymczasem w naszym kraju od pewnego czasu obserwujemy działania, które mogą wprawić w zdumienie: doświadczonych lekarzy pozbawia się prawa do wykonywania świadczeń, które wykonywali przez lata.