Entropia - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Nasz system opieki zdrowotnej nie dąży ku żadnemu zdefiniowanemu celowi. Ufając w to, że niewidoczna ręka rynku skonstruuje system spełniający nasze oczekiwania, popełniamy niewybaczalny błąd. Jedynym efektem zaniechania świadomej kreacji rynku usługodawców będzie niesymetryczny rozwój: w nadmiarze tego, co się opłaca, totalny brak tego, co nieopłacalne.