Konsorcjum jednak nie przegrało - Karnowski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2014)
W artykule „Porażka konsorcjum” opublikowanym w „Menedżerze Zdrowia” nr 7/2014 autorka, zastrzegając, że sprawa nie została ostatecznie rozstrzygnięta, zdała sprawę z sądowej porażki konsorcjum. Obecnie możemy już przedstawić stan prawny, jaki zaistniał po rozpoznaniu skargi złożonej przez Konsorcjum LEK SA i Magellan SA od wyroku Krajowej Izby Odwoławczej. Konsorcjum jednak nie przegrało.