Wkręcanie w długi - Miadziołko, Piotr (Menedżer Zdrowia, 2014)
Narodowy Fundusz Zdrowia podtrzymuje swoje stanowisko, że płatności za usługi medyczne wykonane ponad limit określony w kontrakcie będą dotyczyły wyłącznie świadczeń nagłych, ratujących życie. Jeżeli jednak zapytamy o definicję tych świadczeń w lecznictwie szpitalnym, powstaje pewien problem, nawet dla NFZ, ponieważ takiej definicji nie ma.