Podmywanie fundamentów - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2014)
Czwartego grudnia Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie orzekł, że wojewoda mazowiecki słusznie unieważnił uchwałę rady powiatu wołomińskiego, która dodała do statutu swojego szpitala zapis, że w działalności kieruje się on bezwzględnie zasadą ochrony życia ludzkiego. Co to oznacza dla polskiej ochrony zdrowia?